Olen Ikeakoukussa.

Siksi, että siellä sisustusasiointi on tavallaan kovin selkeää... Vai onko sittenkään?

Tapanani on yleensä suunnitella enalta melko tarkoin mitä lähden milloinkin sisustusliikkeistä ostamaan ja siksi suosinkin ostospaikkoja joiden websivuilla on esillä heidän kaikki tuotteensa. Ikean sivuista en kuitenkaan ole koskaan päässyt täysin jyvälle. Ehkä kyse on vain siitä etten osaa käyttää niitä, mutta en kovinkaan usein löydä juuri sitä tietoa jota olen etsimässä.

Tuotteiden ryhmittely eri huoneiden mukaan on mielestäni myös hieman omituinen... mistä huoneesta löydän esimerkiksi suihkuverhot, kun valikossa ei ole lainkaan kylpyhuonetta? Entä mitä jos unelmieni tv-taso onkin oikeasti tarkoitettu makuuhuoneen vaatesäilytykseen?

Sivuston sekavuuden vuoksi päädyn yleensä tutkailemaan eri vaihtoehtoja liikkeeseen paikanpäälle, mikä taas tuottaa joskus lisää päänsärkyä. Ikeassa on aina aivan mielettömän paljon asiakkaita! Ovatko suomalaiset todella niin innostuneita sisustajia vai tullaanko Ikeaan joskus vain huvin vuoksi kuluttamaan aikaa? Oletan jälkimmäisen vaihtoehdon olevan lähempänä totuutta.

Ikean esimerkkihuoneet (huonekalunäyttely) ovat hienoja! Pidän niiden tutkailusta erittäin paljon, varsinkin silloin jos sisustuksessa on päätetty repäistä jollakin uudella radikaalillakin tavalla. Lisää epäsovinnaisuuksia sisustukseen kiitos.

Vantaan Ikea on aivan valtavan suuri ja käsittääkseni liikettä laajennetaan taas. Onko se vain hyvä asia? Jaksanko kävellä mutkittelevaa näyttelyreittiä vielä pidempään, riittääkö mielenkiintoni ja keskittymiskykyni? Nähtäväksi jää. Tai ehkä Ikealla on jokin uusi ässä hihassaan ja laajennukseen tehdään jotain aivan muuta kuin lisätilaa vanhalle konseptille.

Ikeasta ei koskaan pääse kotiin tyhjin käsin. Ei koskaan, vaikka olisinkin mennyt sinne vain tutkailemaan vaihtoehtoja. Eli Ikea toimii sittenkin.