Ja itseasiassa yhteen tiettyyn paikkaan Espanjan aurinkorannikolla. Nimittäin Malagaan ja kauppakeskukseen nimeltä Plaza Mayor. Sää voisi olla yhtä aurinkoinen kuin siellä viimeksi käydessäni ja lompakossakin voisi olla hieman enemmän ylimääräistä.

Plaza Mayor ei ostospaikkana ole mitenkään erikoinen, mutta sinne liittyy mukavia muistoja. Kauppoja on paljon ja vaikka ne muistuttavatkin paljon suomalaisia muotiketjuja, ovat ne silti jotakin muuta.

Outlet-liikkeitä Plaza Mayorissa on muutamia, on Adidasta, Nikeä ja  Dieseliä. Outlet-hinnat ovat tietenkin hieman shoppailuystävällisempiä. Ravintoloita ostoskeskuksessa on myös useampia ja hieno 3D leffateatteri. Toki kyseistä paikasta löytyy myös pakolliset ja turvalliset H&M ja Zara.

Eniten jäin kaipaamaan erästä sisutusliikettä, jonka nimeä ei tietenkään onnistunut painamaan mieleeni. Juuri uuteen asuntoon muuttaneena, haluaisin palata tekemään ostoksia juuri siihen kauppaan, sillä valikoima oli todella "pirteä". Tuotteet olivat värikkäitä, kekseliäitä ja humoristisia. Varsinaisia huonekaluja liikkeessä ei mielestäni ollut, vaan tavarat olivat sisustuksen viimeistelyä varten. Tyynyjä, maljakoita, kynttilänjalkoja, mattoja jne...

Sisustusliikkeen nimi selviää tietenkin googlettamalla tai vierailemalla sivustolla www.plazamayor.es, mutta haluan uskotella itselleni, että on tarpeen vielä joskus palata Malagaan ja Plaza Mayoriin ihan fyysisesti. Kyllä kyllä, näin on.

Plaza Mayorin pihalla, aivan ilmaisen parkkipaikan vieressä laiduntaa kaksi valtavaa oletettavasti muovista lehmää, jotka herättivät kieltämättä hilpeyttä suomalaismatkailijassa. Lehmien asettelu ihmetytti kuitenkin hieman, sillä kantturoiden peräpäät olivat kohti ostoksille tulevia... ja autoja... kannanotto?

Plaza Mayoriin kannattaa matkustaa sähköjunalla, joka kulkee Malaga-Fuengirola väliä aurinkorannikkoa myötäillen. Juna on erittäin kätevä tapa liikkua ja myös edullinen, suosittelen. Junaradan varrella on myös muita kiinnostavia ostospaikkoja ja maisevat ovat hienot. Toisella puolella rataa näkyy meri ja toisella komeat vuoristot.

Viva Espanja!